DOBROVOĽNÍCI

pridané: 24.06.2019

Vážení podielnici,

v poslednej dobe sa lesnícky sektor neteší veľkej obľube verejnosti. Lesníci, ako aj majitelia lesov sú vykresľovaní ako ničitelia prírody, posadnutí ťažbou dreva a peniazmi. Väčšina našich kritikov sa však obmedzuje iba na neustále rozprávanie o spásonosnej „bezzásahovosti“. O to vzácnejšie je nájsť ľudí, ktorí nepodľahli tomuto mediálnemu tlaku. Ľudí, ktorí len nerozprávajú, ale sú ochotní vysúkať si rukávy a umazať si ruky. A presne takýchto ľudí sa nám podarilo nájsť. Nášmu pozemkovému spoločenstvu prišli pomôcť dve skupiny dobrovoľníkov.

                V nedeľu 12. mája skupina osemnástich dobrovoľníkov z Bratislavy,  pod vedením Lenky Bašňákovej vysadila v lokalite Brišné 1000 sadeníc. Zároveň sa nám vďaka nim podarilo nakontaktovať na ZŠ s MŠ Hurbanova v Martine. Žiaci tejto školy nám boli pomôcť už dva krát. Najskôr nám 23. mája uhádzali haluzinu v lokalite Sokol na ploche viac ako jedného hektára, pričom na nej následne 4. júna vysadili 400 sadeníc.

                Všetkým zúčastneným patrí naša veľká vďaka. Špeciálne sa chcem poďakovať organizátorkám týchto akcií Lenke Bašnákovej a Lucii Hončovej. Dúfame, že naša spolupráca bude pokračovať a inšpiruje aj ďalšie skupiny.

 

                                                                                                                                      Ing. Michal Králik

                                                                                                                Predseda PSBU obce Pribylina

Aktuality
17.04.2024

Zápisnica z VZ konaného 9.3.2024

Zverejnenie zápisnice z rokovania
17.04.2024

Nový výbor PSBU

Zloženie výboru a dozornej rady PSBU od 9.3.2024
14.03.2024

Dražba drevnej hmoty

Oznam o konaní dražby drevnej hmoty
07.02.2024

VALNÉ ZHROMAŽDENIE 2024

Pozvánka na Valné zhromaždenie
25.01.2024

Dražba drevnej hmoty

Oznam o konaní dražby drevnej hmoty